Üdvözöljük a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete honlapján!
Bemutatkozás Jazz-Blues Jamboree Éjszakai Jazzcafé Nemzetközi Big Band Fesztivál Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégiós Kulturális Fesztivál

Jazzmelon Big Band

Kulturális csoportok Kapcsolat

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

 

 

 

XIII. Jazz-Blues Jamboree és a Magyar Jazz Ünnepe

 

2013. május 24-25-én a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete ismét megrendezte INGYENES fesztiválját, Hajdúböszörményben a Művelődési Központban (Bocskai tér 4.), illetve Hajdú Rendezvényházban (Petőfi utca 2-4).

A Jazz-Blues Jamboree magas művészi értéket képviselő élőzenei produkcióival igyekszik örömet nyújtani az igényes kikapcsolódást kedvelőknek.

Az első estén, május 24-én Kiss Attila polgármester megnyitó beszédében kiemelte, hogy a város komoly jazz-hagyományokkal rendelkezik, és neve jól cseng a zenészek között, ezért kitüntető köszönet illeti meg a szervezőket és a támogatókat. A megnyitón életmű-díjjal jutalmazták Lányi Márton zeneszerző-szövegírót, aki már a kezdetek óta segíti a HAFIM működését. Ezt követően a Pataj György Quintet, majd a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai léptek színpadra. Az este hátralevő részében a Hajdú Rendezvényházban, jam session keretében, Zakar Zoltán és a Chico Manada zenekar szórakoztatta a közönséget.

A rendezvény szombati napja is színvonalas koncertekkel telt. A Szulák Andreával kiegészült Stúdió11 Ensemble adott telt házas koncertet „Rhythm and Melody” címmel a művelődési központ színháztermében. Az énekesnő üdvözölte a közönség lelkesedését, és biztosította őket arról, hogy jó hírét viszi a városnak és jazz-kedvelő lakóinak. A Hajdú Rendezvényházban szintén telt házas klubkoncertet adott a Takáts Tamás Blues Band, ahol olyan klasszikussá vált dalok is megszólaltak, mint a Zakatol a vonat vagy a Pocsolyába léptem. Az énekes elmondta, a zenekar már huszonnégy éve nagy népszeruségnek örvend, ami köszönhető annak, hogy a blues örök mufaj. A kétnapos rendezvény zárásaként a Pribojszki Mátyás vezette blueszenekar lépett fel.

Köszönet a fotókért Horváth Tamásnak!

 . . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

.

___

XII. JAZZ-BLUES JAMBOREE

A Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete 2012. május 25-26-án rendezte meg ingyenes, szabadtéri fesztiválját, Hajdúböszörmény belvárosában a Petőfi utcán (Hajdú Hotel és Grande Pizzéria előtti rész) melyet 2 napra sétálóutcává alakítottunk.

A rendezvényt Kiss Attila Hajdúböszörmény város polgármestere és Halász János az Emberi Erőforrás Minisztérium államtitkára nyitotta meg.

A fesztivál első napján fellépett a Debrecen Dixieland Jazz Band és a Fekete-Kovács Quintet (Fekete-Kovács Kornél – trombita, Szakcsi Lakatos Róbert – zongora, Fenyvesi Márton - gitár, Sós Márton – bőgő, Csízi László – dob). Az est a BACK II BLACK fergeteges, hajnalig tartó funky partyjával zárult.

A második napon a program a Liszt- és Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista neve által fémjelzett Szakcsi Quartet (Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Pocsai Krisztina – ének, Orbán György – nagybőgő, Balázs Elemér – dob) koncertjével kezdődött. Ezt követte a Roy & Ádám Trió, akik korábbi slágereik mellett az új nagylemezükrol is mutattak be néhány dalt. A fesztivál a DEÁK BILL BLUES BAND koncertjével zárult, akik a régi blues dalok mellett az István a Király c. rockoperából is adtak elő néhány részletet.

Szervező: Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete

Partnerünk: Hajdú Hotel és Grande Pizzéria

. . .
. . .

. . .

. . .
.

További fotók:

http://indafoto.hu/gaborapuka/xii_jazzblues_jamboree

http://indafoto.hu/gaborapuka/xii_jazzblues_jamboree_ii_nap

http://indafoto.hu/gaborapuka/deak_bill_blues_band

http://backtoblack.gabesz25.fotoalbum.hu/

HBTV: http://www.youtube.com/watch?v=AK1B0I84xfY

___

XI. Jazz-Blues Jamboree

2011. május 27. Hajdúböszörmény, Petőfi utca 2-4. SZABADTÉRI SZÍNPAD

(Hajdú Hotel*** és Grande Pizzéria előtti utcarész)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

_______________

 

X. JAZZ-BLUES JAMBOREE ZENEI FESZTIVÁL

FOTÓK a

X. Jazz-Blues Jamboree Zenei Fesztiválról (2010.05.28)

__________________________________________________

 

2009.06.19-21. Fürdőkerti Szabadidő Központ

 

SZÉPSÉGVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE (videó)

 

ÚJSÁGCIKK A FESZTIVÁLRÓL

 

F O T Ó K (Horváth Tamástól)

. .

. .

. .

. .

. .

. . .

 

2008.06.13. (péntek) - Nexus Café emelet (Hajdúböszörmény)

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

 

 

Jazz-Blues Jamboree

Az egyesület tagjai 2001 óta szervezik a Hajdúböszörményi Jazz-Blues Jamboree elnevezésű országos zenei fesztivált. A koncertek a városközpontban található Bocskai téren zajlanak. 2007-ben a résztvevők száma – becsléseink szerint - a két nap alatt mintegy 3 000 fő volt. A résztvevők számának pontos megállapítása nem lehetséges, mivel a fesztivál ingyenes, így jegyeladás hiányában nem következtethetünk az érdeklődők számára.

Az egyesület célja, hogy a rendezvényeinken az ismert eloadók mellett (pl.: Budapesti Határőr Big Band, Debrecen Dixieland Jazz Band, Pleszkán Frigyes, Hard Line Trió, stb), a tehetséges fiatalabb zenekarok is lehetoséget kapjanak a bemutatkozásra. Ennek megvalósítása érdekében 2007-ben zenei tehetségkutató versenyt hírdettünk.

A rendezvény 2007-ben AVOP Leader + Európai Uniós támogatással valósult meg.

 

 
 

 

© 2008 HAFIM vissza a lap elejére