Üdvözöljük a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete honlapján! Kérjük segítse egyesületünk tevékenységét adója 1 %-ának felajánlásával! Adószámunk: 18567348-1-09
Bemutatkozás Jazz-Blues Jamboree Éjszakai Jazzcafé Nemzetközi Big Band Fesztivál Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégiós Kulturális Fesztivál

Jazzmelon Big Band

Kulturális csoportok Kapcsolat

 

 

JAZZMELON BIG BAND

A Jazzmelon Big Band 2001 novemberében alakult. Az együttest a hajdúböszörményi Bartók Béla Zene- és Művészeti Iskola tanárai és volt tanítványai, a Kapusi Jazz Group, valamint debreceni, hajdúnánási és hajdúböszörményi muzsikusok alkotják.

A zenekar a műfaj népszerűsítését tűzte ki céljául. Az 1930-as, '40-es évek hangzásvilága mellett a korszerű hangszerelések is megtalálhatók repertoárjukon. Az együttes 2002 tavaszán CD lemezt jelentetett meg „Smiling Moon” címmel , melyen 12 dal található, ezek között olyan ismert dalok mint pl.: The Pink Panther, Somebody Loves Me vagy az All of Me.

Rövid fennállásunk óta több fesztiválra is meghívást kaptunk, köztük: a Debreceni Tavaszi Fesztiválra, a hajdúböszörményi KOTTA Fesztiválra, a Sajószögedi Big Band Fesztiválra, Debreceni Jazz Napokra, Nyírségi Zenei Napok (Nyíregyháza), Diákcsúcs 2003 (Budapest, Millenáris Park) és a Budapesti Nemzetközi Big Band Fesztiválra ahol az együttes - a neves tagokból álló zsűritol - 2003-ban "B" kategóriában ezüst, 2005-ben "A" kategóriában arany minősítést kapott.

A zenekar 2003 óta évente rendezi meg a Hajdúböszörményi Nemzetközi Big Band Fesztivált a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban, illetve a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon, mely osztatlan sikert aratott, mind a közönség, mind a szakma körében.

2004-ben a zenekar új karmestere Fejes István lett a magyar Honvédség nyugalmazott alezredese. 2005-től a big band új művészeti vezetője Zakar Zoltán, akinek saját hangszereléseit és szerzeményeit is játssza a csapat. 2005. szeptemberében a XXXIV. Debreceni Jazznapokon mutatták be Zakar Zoltán, mint kortárs zeneszerző legújabb művét, melynek címe: „A sziget meséi”. A szerzemény 8 tételből áll és nagyzenekari felállásban szólalt meg a Jazzmelon Big Band, valamint olyan elismert zenészek kíséretében mint: Szalóky Béla (szárnykürt), Makovics Dénes (szaxofon, fuvola), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Sramkó János (dob), Hárs Viktor (bőgő).

2005-ben újabb CD lemezt készítettek „Jazz a lelke mindennek!” címmel, melyet a HAFIM Egyesület adott ki. Majd 2007-ben került felvételre a „Feel the Rhythm” című lemez, melyet olyan vendégzenészekkel vettek fel, mint Fekete-Kovács Kornél a Modern Art Orchestra művészeti vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének tanára és Makovics Dénes aki jelenleg szólamvezető tenorszaxofonosa a RM Police Band-nek.

Elérhetőség:

Takács Tamás

Telefon: 06 30 2 197 944

 

TAGOK

Szaxofon: Fejes Mónika, Forgács Attila, Lizenbold Gábor, Molnár Antal

Trombita: Bagosi Péter, Sóvágó Imre, Szabó Antal, Tóth Tibor, Lovas András (Bandi bácsi) tiszteletbeli tag

Pozan: Tanyi Zoltán, Tóth Dániel, Zakar Zoltán

Ritmus szekció: Mező László gitár, Takács Tamás – dob, Tanyi Sándor és Kapusi Kálmán - bass Tóth Zsigmond – zongora

Ének: Tóth-Ilona Csilla

Szakmai vezeto: Zakar Zoltán

Örökös tag: Papp Lóránt szaxofon

 

 

© 2008 HAFIM vissza a lap elejére